Net vir Tina..hoekom ek banke so haat.

Maart 2, 2013 in Belasting, Misdaad, RSA politiek

How banks work…

Right, I am going to try explain a months of research as simply as I can.
1. A bank does not LEND money. I know you don’t believe me, but the money in your credit card, personal loan and home loan was never loaned to you. A bank cannot prove to you that they lent you money because THEY DID NOT DO IT. Ask them yourself if you don’t believe me.
2. So, where did the money come from? Well, you promised to pay the bank over a period of time. You made this promise in writing on a document called a promissory note. This document is kept by the bank for “safe keeping” and is extremely powerful and very valuable.
3. The bank took your valuable promissory note and recorded it as an asset on their books. Then they hit a few keys on a computer and HEY PRESTO – the money appeared. In other words, they took a piece of paper, signed by you in the form of a promissory note and “swapped” it for “bank money” which you can spend. The bank’s books are perfectly balanced and brand new money has now entered the economy.
4. Let me re-iterate this principle: YOU gave them a piece of paper made valuable by YOUR signature (“money of exchange”) and they converted this piece of paper into “money of account.” In other words, the first piece of paper that you gave them is the money they pretend they “lend” you! Yes Sir, you actually created your own credit.
Once you have got over the shock of this, now we move onto the next and completely separate transaction that takes place within a bank:
1. The bank asks you to deliver on your promise. But what promise? It is not a promise to pay back a loan because there was no loan. Your promise is nothing more than an emotional obligation to society which you put in writing.
2. The bank loses NOTHING if you don’t pay it back because there is nothing to pay back. I will say this again: THE BANK LOSES NOTHING IF YOU DON’T PAY YOUR LOAN BACK. People find this extremely difficult to believe. I don’t blame them because I originally felt the same way.

8 antwoorde op Net vir Tina..hoekom ek banke so haat.

 1. Ek dog altyd ons koop die geld by ‘n bank…en betaal net duurder daarvoor as wat dit werd is.
  Ek verstaan, maar wat sal gebeur as ons NIE die geld terugbetaal nie? Jy weet mos wat die konsekwente is.

  Ok, ek sien dis net vir Tina….sorry dus.
  ; )

  • blikskottel het gesê op Maart 2, 2013

   Dis omdat Tina iets wou weet maar almal kan lees en antwoord. Jy dog verkeerd. Jy skep self die geld en dus is jy die eienaar. Nou hoekom iets terugbetaal as jy dan die eienaar is?

 2. Klink na ‘quantative easing’.

 3. tina10 het gesê op Maart 2, 2013

  Ok, ek begryp jou verduideliking, maar deur die transaksie te doen kan hulle met die rente wat ek aan hulle betaal die rugbyspanne borg. Dis mos hoe kapitalisme werk? As jy nie dit ondersteun moet jy ‘n sosialis word dan vat hulle jou geld en deel dit met 10 ouens wat glad nie so hard soos jy werk nie?

  • blikskottel het gesê op Maart 2, 2013

   Ek ondersteun kapitalisme, maar nie diefstal en boosheid nie. As hulle regte geld gehad het, soos bv goud, en dit uitgeleen het sou ek heel tevrede gewees het. papier is papier en niks meer nie….behalwe as jy wil glo dit is. Kyk maar hoe sak jou paier se waarde die laaste paar dae…maar nie goud sinne nie.

 4. mense wat nie geld het om op belangrike dinge te spandeer nie nie ‘leen’ dan geld( ewige oorbruggingskapitaal) omdat hulle nie geld (kontant) het nie maar moet sekuriteite lewer soos ander beleggings eiendom en lewenspolisse om wel die voorskot te kan kry . verduidelik asb waarom lenings uitgee vir banke geen risiko inhou nie ?

  • blikskottel het gesê op Maart 3, 2013

   Presies, hoe kan dit vir hulle enige risiko inhou? Hulle leen dan bokkerall uit en dit word openlik deur die reserwe banke erken.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.