Official apologies to the previously disadvantaged

Oktober 15, 2012 in Sonder kategorie

To the Previously Disadvantaged

We are sorry that our ancestors were intelligent, advanced and daring enough to explore the wild oceans to discover new countries and develop them.

We are sorry that those who came before us took you out of the bush and taught you that there was more to life than beating drums, killing each other and chasing animals with sticks and stones.

We are sorry that they planned, funded and developed roads, towns, mines, factories, airports and harbours, all of which you now claim to be your long deprived inheritance giving you every right to change and rename these at your discretion.

We are sorry that our parents taught us the value of small but strong families, to not breed like rabbits and end up as underfed, diseased, illiterate shack dwellers living in poverty.

We are sorry that when the evil apartheid government provided you with schools, you decided they’d look better without windows or in piles of ashes. We happily gave up those bad days of getting spanked in our all white schools for doing something wrong and much prefer these days of freedom where problems can be resolved with knives and guns.

We are sorry that it is hard to shake off the bitterness of the past when you keep on raping, torturing and killing our friends and family members, and then hide behind the fence of “human rights” with smiles on your faces.

We are sorry that we do not trust the government. We have no reason to be so suspicious because none of these poor hard working intellectuals have ever been involved in any form of corruption or “irregularities”.

We are sorry that we do not trust the police force and, even though they have openly admitted that they have lost the war against crime and criminals, we should not be negative and just ignore their corruption and carry on hoping for the best.

We are sorry that it is more important to you to have players of colour in our national teams than winning games and promoting patriotism. We know that sponsorship doesn’t depend on a team’s success.

We are sorry that our border posts have been flung open and now left you competing for jobs against illegal immigrants from our beautiful neighbouring countries. All of them countries that have grown into economic powerhouses after kicking out the “settlers”.

We are sorry that we don’t believe in witchcraft, beetroot and garlic cures, urinating on street corners, virginity testing, slaughtering of bulls in our back yards, trading women for cattle and other barbaric practices. Maybe we just grew up differently.

We are sorry that your medical care, water supplies, roads, railways and electricity supplies are going down the toilet because skilled people who could have planned for and resolved these issues had to be thrown away because they were of the wrong ethnic background and now have to work in foreign countries where their skills are more needed.

We are so sorry that we’d like this country to fulfill its potential so we can once again be proud South Africans.

The Previously Advantaged

Blikskottel!!

17 antwoorde op Official apologies to the previously disadvantaged

 1. Anha1972 het gesê op Oktober 15, 2012

  A
  G

  J
  I
  S
  S
  I
  S

  T
  O
  G
  !

 2. Jis, hang jy nog hier rond, vuilbek en al?

 3. Anha1972 het gesê op Oktober 15, 2012

  JIS is ‘n verkorting vir die woord JISSIS. Maak dit jou rassistiese bek dus skoon?

 4. TS het gesê op Oktober 15, 2012

  Jy vergeet van die vroue wat julle as minderwaardig beskou het?

 5. Jy is pateties.

 6. As jou velgenote so heftig negatief hierop reageer, sou ek graag wou sien hoe en met watter gesindheid, diegene waarop jou “apologie” gemik is, hierdie skryfsel sal opneem. Seker hoekom jy dit in die mees amptelike landstaal geskryf het ?

  Sou jou besigheidsplan ook insluit dat die Cis- en Transkei se ryk landbougrond deur die witvelle hergeankeseer word en herbou word tot die eens effektiewe kosmandjie van die hele Afrika tot beswil van al sy kinders ?

 7. MarynaM het gesê op Oktober 16, 2012

  Kortliks: Jammer dat ons die beskawing na SA gebring het?

 8. Ek daag hulle uit om te wys waar enige iets geskryf hierso dan onwaar is. Hulle kerm en kla ook maar lekker, maar het geen antwoorde vir al die kak wat in die land aan die gang is nie.

 9. Hoe kan dit wees as ek dan omverskoning vra vir dit wat my voorvaders gedoen het. Jy is die pateet wat name rondslinger maar geen bewyse aanbied oor waar ek verkeerd is is die possie nie.

 10. Dis maar net jou onbelangrike meningtjie.,,mmar kom ons maak dit Jo, net om jou teverede te stel, nie dat ek dink iemand met jou frustrasies kan ooit dai punt bereik nie….

 11. Antie brei gerus meer uit sodat ons presies kan verstaan wat jy meen….wie is die julle bv?

 12. lekker lag ek nou vir Maryna!

 13. TS het gesê op Oktober 17, 2012

  Vroue van enige kleur –

  1. Ons het nie stemreg gehad toe ons soms selfs harder as mans gewerk het.
  2. Ons kon nie ‘n ‘n lening kry sonder jou man se toestemming.
  3. Ons kon nie iets op skuld koop sonder die man se toestemming.
  4. Mans het ten spyte van vaardigheid/werksywer/ondervinding/kwalifikasies die beste poste gekry.

  … ek kan nog boeke vol skryf en dan het ek nog nie eers begin om die onregte wat die agtergeblewenis aangedoen is, begin nie. Dis lekker om te roem op al die prestasies, maar die feit dat dit ten koste was van ander laat ‘n bitter smaak in die mond.

 14. Antie, om nou nog bitterbek die wees oor die tipe goed is sinneloos. Feit is dat daar altyd goed en sleg is in enige saak maar duidelik het die mans van daai tyd tog groot sukses behaal en ja, beskawing na Afrika ook gebring.

  Persoonlik dink ek nog steeds vrouens moenie lenings kan maak en geld uitgee sonder ‘n man se toestemming nie….kyk maar wie maak meeste klereskuld en die tipe gemors…ha ha, kruisig my maar.

 15. TS het gesê op Oktober 18, 2012

  Ek het geweet dit sal jou reaksie wees… sug… Net sekere mans het die iets bereik ten koste van ander en net vir hulle eie sak. Solank jy net duidelik weet dat ek respekvol met jou verskil en my nooit sal oortuig nie.

  Jou bek is maar net groot! Jy is net dapper oor jy ver is!

 16. Nee, ek is dapper waar ek ookal is. Dis nie asof ek verkeerd is oor vrouens se geldmors nie….

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.