‘n Brief aan die bliksem in die rooi gown

Desember 13, 2012 in Uncategorized

Liewe Kersvader,

Jy is, jammer om te sê, nie een van my fokken favourite mense nie.

Elke jaar, vanaf ek kan onthou, bring jy die verkeerde kak vir my. Dis hoekom ek besluit het om die balju te vra om die fokken brief onder jou rooi bliksemse neus te kom stoot sodat jy vir die fokken ding kan teken en nie later daai hartseer stront staan en spin van hoeveel briewe jy kry en hoe jy partykeer deurmekaar raak oor wie wat moet kry nie.

Onthou jy toe ek omtrent so vyf jaar oud was en jy my op jou skoot laat sit het? Ek reken nie. As jy nie eers kon onthou wat jy later dieselfde maand vir my moes aflewer nie, dan kan jy seker nie onthou wat een klein seuntjie dertig jaar terug voor gevra het nie. Dimentia is ‘n bliksem. Ek verstaan.

In all fairness onthou ek ook nie regtig wat ek voor gevra het nie, maar ek onthou jou. Jy het destyds geruik na aftershave en cheap wyn. ‘n Pakkie dertig Lexingtons het uit jou jas se bosak gesteek en jou baard het gelyk soos ‘n kat wat twee weke vroeër doodgery was en daarna langs die pad in die reën gelê het.

Jou vingernaels was lank en vuil en jou hande dalk bietjie besiger as waarmee ek gemaklik sou wees.

Maar dis ou koeie.

Ek gaan ook nie weer staan en pisserig raak oor my vyftiende kersfees waar ek jou vergeefs gevra het om die bure se twintigjarige dogter met ‘n rooi lint vas te maak en vir my te kom aflaai nie.

Of laas jaar, toe ek staan en besluit het dat ek nou groot is en net twee dinge graag wil hê. Vrede en voorspoed. Soos jy goed weet,  is al waarmee ek beloon was ‘n soap-on-a-rope, ‘n moerse lot skuld en ‘n jaar vol dose wat almal beurte gemaak het om op my tietspiere te werk. En net toe ek reken dinge kan seker nie veel erger nie, staan en stuur jy vir my ‘n nuwe buurman. ‘n Regte fokken poepol met ‘n blink nuwe BMW en ‘n moerse chip op sy kortgat skouertjie.

So die jaar gaan ek jou maar probeer oorreed om die regte ding te doen deur die regte ding af te lewer.  Kyk, ek weet ek’s nie naastenby so oortuigend soos jy nie. Jy redenasie vermoeëns het selfs vir my verbaas daai keer toe ek jou en daai jong krismis-elf meisietjie afgeluister het na julle in die kartonhuisie agter jou stoel in verdwyn het.

Ek weet nie wat jy haar gevra het nie, maar sy kon nie vinnig genoeg ja, ja, ja sê nie.

So hier’s die deal, jou vetgat ou moer. Ek wil die jaar net een ding hê. Dit begin met ‘n “C” en eindig met ‘n  “aptain Morgain”.

Bring dit vir my of ek sien jou weer volgende jaar met ‘n pressie van my eie, spesiaal vir jou. Dit begin met ‘n “P” en eindig met ‘n “oesklap”!

Ag jouself gewaarsku.

Liefde-groete,

Bert.

3 antwoorde op ‘n Brief aan die bliksem in die rooi gown

  1. ‘Santa Claus you dirty old ….., where’s me … trike? I sat on your lap you dirty old … etc’. Lol.
    Hello Bert 😀

  2. Hoesit Bert – goed om jou weer te sien!

  3. Bwahahaaaa – Die ou bliksem het twee jaar terug my kar ou kersaand gestamp! Wel, so se die laaitjies, en hulle was blykbaar by gewees…
    Hy skuld my dus ook so paar bottels Montego.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.