by

Beter ?

April 30, 2014 in Uncategorized

Die rykste 1000 ouens ter wêreld  gebruik glo hul berge geld om ooral polities koning te kraai.  Hulle bevark boonop die omgewing roekeloos. Glo.

Hier by ons staan die rykes en belange groepe tou om groot geld in die ANC se verskiesingspoging te belê. Hulle weet dis geld mors om selfs die DA te ondersteun  want selfs die DA se mag om tenders uit te deel of beleid te bepaal, is skraal, behalwe in die Weskaap. Knip die skakel tussen ryk donateurs en politici en amptenare wat diense namens ons almal moet koop.

As jy die heel rykes wil aanvat moet jy geld se mag uitskakel. Hoe ?

Wissel elke tien jaar van regerende party, landwyd, grondwetlik.Die regerende party tree uit. Punt. Voorkom dat die rykes en hul huurlinge net voortgaan onder n nuwe naam. Hoe ?

Identifiseer  vyf sterk en uiteenlopende  partye . Slegs hulle kry media dekking en  staatsgeld om hul kandidate en beleide bekend te stel , streng volgens onpopulistiese reëls. Gee die wat beskaaf duisende klein debatte reël meer geld. Beloon die kandidate wat beskaafd en ingelig koerant artikels skryf of in vaktydskrifte hul saak debatteeer. Beboet partye en kandidate wat betoog , toi toi, doodskree, en vlagswaai by massavergaderings. Vereis dat geen anonieme ad hominum kommentaar gelewer mag word nie en dat kommentators hul steun aan een van die vyf partye moet verklaar . Partye moet ondersteuners wat oortree  skors en stil maak.   Verban volhardende popuplistiese party uiteindelik, en vervang hulle met redeliker, versigtiger denkers uit dieslefde sfeer.  Stem vee vergader namens godsdiensdwepers of stamhoofde ? Verbied dit.

Die polisie,weermag , regsbank,en sekerheidsdienste (CIA ekwivalente) sweer trou aan n grondwetkomitee en is onafhanklik. Beskerm whisleblowers. Dring aan op absolute deursigtigheid met die toeken van tenders.

Belas die superrykes swaar . Werk internasionaal saam sodat hul versteekte geld uitgesnuffel en belas word.

n Linkser party sal afwisselend vir tienjaar regeer. Hulle moet ook grondwetlik aan bande gelê word anders swaai die pendulum te woes.

Beter ? Ek skat so.

 

 

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.