by

Eureka !

Maart 30, 2013 in Uncategorized

Ek was tot vannaand baie skepties oor die opportuniste wat onder die vaandel Khoi San n kleim wil afsteek tot Eerste Burgerskap. Gee terug die WesKaap ! ens. Ek was skepties oor die oorkoepelende naam. Soos ek verstaan was daar nooit  n Khoi San groep nie . Daar was Khoi (Hottentotte) en San (Boesmans). Die Khoi was beesboere, die San , primitiewe strandlopers , swerwer jagters met pyl en boog. Spoedig deur almal verdryf tot die droee” dele. Die hedendaadse opportuniste het hul gemengde bloed van die Ooste, Europa, en die Xhosas en dan ook die Khoi probeer verbloem deur fake diervel lendestukke en luiperdvel kopstukke met vere. Die San was nie baie sigbaar nie. Wel Kaapse Vlakte slimjanne wat optogte hou op hul Nike tekkies.

Tot vannaand.  Dieselfde Khoi San groep op Cape TV. Hulle doen opheffingswerk vir Ons Mense, die Khoi San. Toe besef ek . Die ouens is slim. Hulle het n polities korrekte naam uitgevind vir die Kleurlinge.  !

Tot dusver kon hierdie groep nie besluit wat om hulself te noem nie. Dit was n gesukkel met sogenaamde Kleurling, sogenaamde Bruin Mense. Afrikaanses is verwerp – willie in een kraal wees met die Boere nie.

Ons sal maar moet sien of almal inval by die nuwe sambreelnaam ,  Khoi San.  ( Ek glo nie baie het erg aan die fake velle en terugval tot primitiwiteit nie) Intussen bly meer as twee miljoen mense gemarginaliseer en naamloos. Tussen-in  mense.. Maar met n eie kultuur en taal. Hulle verdien n naam.

1 antwoord op Eureka !

  1. Miskien moet hulle hulself net “mense” noem. Nog beter: DIE mense.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.