Skip to content

Vrouens op reis

200107-omag-travel-949x534Daar is min dinge meer “scary” maar ook meer bevrydend as vrou alleen te reis.

Dit is ‘n argaiese begrip dat vroue “beskerming” nodig het van iemand met ‘n Y Chromosoom.  Dit is, om die minste te se: seksisties, ‘n belediging vir jou intelligensie en so outyds soos soetkoekies.

Ek reis die afgelope 25 jaar op my eie, soms saam met my man en seun, soms net saam met my seun en ander kere saam met susters en vriendinne. Dus matig ek my aan om uitgesproke te wees oor hierdie onder onderwerp, want ek weet!  Daar is ‘n paar mites wat dadelik die nekslag toegedien moet word nl.

  • Dis net eensame vrouens wat alleen reis. Oh please! Meeste vroue reis alleen omdat hul verskillende belangstellings het as geliefdes en vriende.  Meeste vroue reis eerder alleen in vrede as saam met ‘n neulende, negatiewe reismaat wat glad nie jou sentimente deel nie.
  • Dit is gevaarlik om alleen te reis.  Gevaar skuil selfs in jou tuin as jy nie jou deure sluit nie.  Meeste Europese lande is uiters veilig en alle lande het toeragentskappe wat jou verblyf en reis uiters veilig kan help beplan.  As jy na jouself kan kyk in Johannesburg kan jy dit sekerlik ook regkry in Jaipur.
  • Die gevreesde Alleen-eet-verskoning.  Van die lekkerste etes wat ek al gehad het was op my eie in ‘n knus restaurantjie erens in ‘n vreemde land.  Neem jou tablet of ‘n boek saam as jy regtig so bang is om “alleen” te lyk.  Die alternatief is dat die buurtafel met jou ‘n gesprek kan aanknoop en jy van wonderlike wegsteekplekke in die dorp hoor, waarvan jou gidsboek niks se nie.
  • Dit is duurder om alleen te reis.  Meeste hotelle of gastehuise kwoteer pryse per kamer, nie per persoon nie. Die prys bly dus dieselfde. Die geheim van goedkoop verblyf le in spesiale aanbiedings deur webwerwe soos www.booking.com en www.expedia.com. Maak seker jy bespreek lank voor die tyd.
  • Wat as ek verdwaal/ nie my weg kan vind nie?  Dis hoekom jy sak het waarin jy die gastehuis/hotel se besigheidskaartjie kan sit. Vra enige taxibestuurder om jou na die adres te neem – wys net die kaartjie! Jy kan ook elke aand voor slaaptyd die areakaart bestudeer en seker maak van jou roetes van die volgende dag.  Die heel maklikste is egter om jou mond oop te maak en vir aanwysings te vra.  Meeste mense help graag.
  • Vermy vreemdelinge. Ai ai ai nou hoekom gaan jy dan na ‘n vreemde land? Daar is NET vreemde mense.  Doen eerder moeite om met mense geselsies aan te knoop en maak nuwe vriende.  Meeste mense sal eerder met ‘n enkelpersoon begin gesels as ‘n groep wat klaar mekaar se geselskap geniet.  Dit is veel interessanter om meer te leer van mense se kultuur en humor in ‘n ander land as om dieselfde stories van jou vriendin se slim, sportiewe kinders oor en oor te hoor.
  • Dra ‘n trouring om lastige mans af te skrik.  Dit is nou die simpelste raad wat ek nog gelees het in die vele blogs met raad oor vrou-alleen-reis.  ‘n Lastige vent sal hom definitief nie van ‘n trouring laat afskrik nie.  As ‘n man ‘n oorlas van homself maak is dit veel makliker om op te staan en te loop of selfs die bestuurder van die restaurant te nader vir hulp. My persoonlike foefie is om te maak of ek glad nie verstaan wat die persoon se nie – al is dit ook in Engels.
  • Ek sal eensaam wees op so ‘n alleenreis.  LW daar is ‘n groot verskil tussen alleen en eensaam.  Om jou eie geselskap te geniet en op jou eie tyd deur besienswaardighede te drentel sonder iemand wat in jou nek blaas is een van die groot luukshede.  Jy kan ‘n hele dag in Galarie Lafayette of Harrods spandeer sonder om skuldig te voel.  Jy hoef nie EEN ammunisie-museum van die Tweede Wereldoorlog te besoek nie en jy hoef ook nooit weer verlangend te staar na oulike winkeltjies waar jy gewoonlik nie tyd mag spandeer nie. Om nou nie eens te praat van die voorreg om elke aand in ‘n ander restaurantjie te eet nie (gewoonlik te duur vir manlief en dan knaag jul maar aan droe brood en ham in die hotelkamer).

Om alleen te reis maak ‘n mens onafhanklik en gee jou meer selfvertroue as drie nuwe paar skoene. Jy leer om op jouself staat te maak, jou eie smake en voorkeure te geniet en buitendien is dit die beste voorbeeld wat jy vir ander jong meisies kan gee.200107-omag-travel-949x534

 

Los ’n antwoord.

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gaan direk na nutsbalk.