Gouritsmond – Deel 3: Konserte en Sandkastele

Die stranddienste is baie bedrywig om veral die jongspan besig te hou.  Kleinboet  se portuur, nou, maar ook die ouer kinders.

Buiten vir ‘n sokkie vir die tieners, was daar ook ‘n talentkonsert gewees.  Ek is verras met die goeie talent, en ook komiese humor, wat die jongmense openbaar. Kleinboet kry die junior prys vir kitaarspeel.  ‘n Meisie van Pretoria kry die senior prys vir dans. 

Uiteindelik is daar moderne dans, hip-hop dans, kwaito, gangnam, selfs tong in die kies opera-areas. 

Foto Tydens Dans

Een tjokkertjie het ‘n tong in die kies liedjie wat hy sing onder eie begeleiding met die kitaar – net een vals akkoord deurentyd.  Later besef ek dis NIE tong in die kies nie, maar sy beste poging.  Hy’t nietemin ‘n groot cheer en ‘n prys gekry.

Kort voor die stranddienste se vertrek kry hulle ook die gospel sang-groep Prophet daar.  Hierdie ouens is verbrands snaaks, met sulke deadpan sedige gesigte.

   

Een oggend het die stranddiensspan ‘n sandkasteelkompetisie op die strand.  Sand is ‘n redelike kritiese bestanddeel vir ‘n sandkasteel, derhalwe dat die strand as die ooglopend geskikte venue gekies is.  Daar’s nogals ‘n bietjie sand, mos.

Daar is ‘n paar werklik vaardige sandkasteelbouers.   Toe alles klaar is word pryse uitgedeel, waarna almal groot pret het om weer die sandkastele te vernietig.

OK, nee, nie heeltemal almal nie. 

Een vierjaar-oud is nog besig om ‘n paar gate in sy sandkasteel op te patch (sy konstruksie was van meet af in elk geval bietjie bedenklik, so hy het nie regtig ‘n kans gestaan om ‘n prys te wen nie), toe is die kompetisie al verby.  Die mannetjie sien die massale vernietigingswerk wat rondom hom plaasvind.  En hy hou niks daarvan nie.  Hy besluit dat hy met sy stembande en met sy lyf sy kasteel tot die dood toe gaan verdedig. 

Gelukkig sien (ok, nee, eerder hoor) die stranddiensspan dat dié mannetjie nié sy sandkasteel opgebreek wil hê nie (heeltemal regtig glad nie, verstaan), en keer hulle goedgunstiglik die dekonstruksie van sy sandkasteel.   

Dit het nog ‘n tydjie gevat voor die mannetjie besef het sy vokale aanslag was suksesvol en kan maar gestaak word. 

Die Jeugliga is ‘n mooi bog.

[Deel 4 volg]

PG Jonker

4 thoughts on “Gouritsmond – Deel 3: Konserte en Sandkastele

Los ’n antwoord.

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.