Gouritsmond 2012 – Deel 1

Die reis

Dit is asof alle slegte dinge van die jaar houdbaar gemaak word met die verwagting dat ons aan die einde van die jaar ons karavaan Gouritsmond toe sleep.  Die laaste weke voor ons vertrek heers daar reeds ‘n opgewonde afwagting. 

Hierdie jaar is dinge bietjie deurmekaar.  Ouboet het ‘n paar ‘n paar weke gelede kaak chirurgie ondergaan.  Sy kake is dus nog aan mekaar vasgeklem, en hy kan net vloeistowwe inneem.  Nie heeltemal die tipe diëet wat jy suksesvol met ‘n see-vakansie kan volhou waar kos hoofsaaklik op die vuur gemaak word nie. 

Sussie se vriende kuier reeds op Gouritsmond.   Sy ry ‘n paar dae voor ons reeds met die Langeberg bus af Albertinia toe waar die vriende haar oplaai. 

Ek en Kleinboet volg ‘n paar dae later met die karavaan.  Vroulief en Ouboet bly agter vir nog ‘n paar dae.  Die dokter moet eers sy kake losmaak. 

Ander jare het ek nog lank voor ek by die Paarl kom nodig om ‘n slag of wat te stop.  Dan is ‘n kasdeurtjie oop, dan het die yskasdeur oopgegaan, of bagasie agter in die bakkie het rondgeskuif en my uitsig na agter versper.  Oor tyd leer mens wat alles losgaan, oopgaan en rondskuif.   

Buiten vir ‘n pitstop op Worcester ry ons eenstrykdeur tot op Gouritsmond.  Ek het die windvoorspelling goed dopgehou.  Die vorige paar weke het die wind verwoed in die Kaap gewaai, en op een goeie oggend is vyf trokke omgewaai op die brug net voor mens die tonnel binnegaan.  Gelukkig het ons ‘n windstil dag.  Die wolke was maar net ‘n ydel dreigement.

‘n Sinkgat in die pad tussen Ashton en Swellendam veroorsaak dat ons Bonnievale, Stormsvlei om moet ry.  Volgens die GPS het ons ‘n gemiddelde 76km per uur gehandhaaf oor die 380 km’s. 

Met my en Kleinboet se aankoms op Gouritsmond is die bure se brunch feitlik gereed vir ons.  Ons eet eers lekker brunch en drink koeldrank ná 5 ure op die pad (met die aircon wat reeds van kwart voor sewe die oggend af ononderbroke werk).  Met die bure en ander vriende se hulp staan die strukture wat hulp verg binne ‘n japtrap.  

Die res van die middag slaan ek tentpenne in en rig ek ons bewoning vir die volgende paar weke in.  Teen laatmiddag kan ek vir vroulief ‘n foto WhatsApp van wat ek dink ‘n heel goed ingerigde en netjies perseel is. 

Die karavaan se bed stel my nooit teleur nie.  Hierdie keer is geen uitsondering nie. 

[Deel 2 volg]

PGJ

5 thoughts on “Gouritsmond 2012 – Deel 1

Los ’n antwoord.

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.