Tygerberg/Tafelberg hier kom ons!

Maart 20, 2011 in Sonder kategorie

Mooi, nè?

In ‘n onderhoud van ‘n Parlementêre Komitee met Eskom, vra een van die LP’s waarom Eskom nog nie windlaaiers op Tafelberg gebou het nie, veral aangesien daar so baie wind op die berg is.

Kyk hoe die toegangspaaie die omgewing versteur.

Meer hier: Watts Up With That

13 antwoorde op Tygerberg/Tafelberg hier kom ons!

 1. TS het gesê op Maart 20, 2011

  Selfs my pa het dit al 15 jaar gelede voor hy dood is, gewonder

 2. Trakie het gesê op Maart 20, 2011

  Nee o hel!

 3. louisna het gesê op Maart 20, 2011

  Onooglik en blykbaar versteur dit die natuur

 4. shlwanjan het gesê op Maart 21, 2011

  ‘n Onversterurde uitsig sou verseker mooier gewees het, maar glo my, ‘n oopgroef steenkoolmyn soos die in “my” wêreld, is op ‘n skaal van 0-100, 200 keer leliker, esteties sowel as wat besoedeling en grondlaagversteuring betref. En dis net waar dit geSIEN word. Die impak van die myne op die ondergronse water, is legendaries. Catch 22, noem mens dit. (Ek wens iemand wil die omgewingsimpakstudies t.o.v koste en impak vs. lewering van steenkoolmyne vergelykend met die van windlaaiers iewers publiseer…ek bedoel, ek wonder of soiets ooit gedoen is…as jy dalk weet van ‘n link na daardie tipe inligting, sal ek dit waardeer.)

 5. loudavisi het gesê op Maart 21, 2011

  Wie gaan dit betaal en wie gaan help keer?
  Ugh..

 6. vuurklip het gesê op Maart 21, 2011

  Jý gaan betaal as jy nie help keer nie.

 7. siener1 het gesê op Maart 24, 2011

  Werk hulle regtig?

 8. vuurklip het gesê op Maart 24, 2011

  Já, régtig – maar gewoonlik net teen 20% van hulle volle kapasiteit – want die wind waai nie altyd nie, of waai soms te hard, of is soms te rukkerig, of dis te koud dan moet hulle met steenkool-krag warm gehou word, of hulle moet geservice word – maar hulle werk, veral vie die ouens wat die susidies kry om hulle op te rig – subsidies waarvoor ons “aan die ou einde van die dag” betaal.

 9. skaawagter het gesê op April 6, 2011

  Moenie vergeet dat die gevestigde olie- en steenkoolbelange [en politici] wereldwyd ten alle koste groen kragopwekking probeer keer en baie joernaliste in die sak het nie. Ek het in Kalifornie gesien dat die windplase goed werk en al hoe meer steenkoolkragstasies gesluit word; hulle oorweeg ook nou om die kernkragsentrales daar af te skakel.

 10. vuurklip het gesê op April 7, 2011

  As daar geld te make is uit alternatiewe bronne, sal daar entrepreneurs inspring – “gevestigte belange” of te nie. Tans kan windkrag, biofuels, sonkrag net mbv subsidies bestaan. Talle sonkrag ondernemings in Spanje gaan onder nou dat die Spaanse regering subsidies opskort.

  Buitendien is die hele beweging weg van fossielenergie op ‘n foutiewe grondslag gebaseer – mens gemaakte CO2 is nie ‘n belangrike oorsaak van klimaat verandering nie – die son en ander natuurlike oorsake is het ‘n veel groter invloed op klimaat.

 11. skaawagter het gesê op April 7, 2011

  Aha, dis dan die oplossing! Stel politici soos oom Jacob en sy trawante [en familie] aan as hoogbetaalde direkteure in groenkrag-ondernemings en alles sal regkom?

 12. vuurklip het gesê op April 7, 2011

  Ek weet nie waar jy hieraan kom nie. As jy dit lees in enige iets wat ek geskryf het, is jy nog erger gebreinspoel deur Al Gore, Pachauri, Jones, Briffa, Hansen, Mann en hulle trawante as wat ek kon vermoed.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.