Where have all the young girls gone?

Vlugtelinge

Die vlugtelingkrisis as gevolg van konflik in die Midde-Ooste en Noord-Afrika. Dís die tydperk waarin ons ons nou bevind. En teen die tyd dat jy hier lees, sal alles reeds in jul geskiedenisboeke opgeteken wees en beskik julle dus reeds oor die agternakennis – anders as ons wat nog so onseker oor die toekoms is.

Op ‘n stadium het als vir my soos die derde wêreldoorlog begin voel, maar sedert Rusland twee weke gelede lugaanvalle teen die Islamitiese Staat in Sirië begin uitvoer het, vestig ek my hoop daarop dat hulle, anders as Amerika wat nie juis hond haaraf kon maak nie, in samewerking met die Siriese regering terreurgroepe die finale nekslag sal toedien. Nie dat die Siriese regering so onskuldig is nie, maar onder omstandighede is dit die beste uitweg. IS móét gestuit word. Net soos die Nazis van destyds.

Ek gaan nou nie uitwei oor IS se barbaarsheid nie (ontstel my te veel, veral hul wreedhede teenoor kinders), maar wil wel ‘n paar vlugtelingbrokkies wat nou nie juis die hoofnuus gehaal het nie, met jou deel.

Eerstens: Some myths about the refugees – aangesien ek ‘n kleintjie dood het aan mense wat, nes destyds met die rooi gevaar, mekaar opsweep met propaganda soos die: The most shocking VIDEO you wil every(sic) watch!

Meer in my lyn: Whenever you think of migrants arriving in Europe, think of this image.

En dan: Germany opens arms for refugees from Syria – dalk omdat hulle wil opmaak vir hul Nazi-verlede en ook uit hul foute geleer het? Dink jou die verligting van hierdie vlugtelinge in – veral na al die trauma wat hulle tot dusver moes deurmaak.

Tog is die lewe nie so eenvoudig nie: Refugees unwelcome: The fight over Germany’s surge in refugees.

Hierdie help ook nou nie juis nie: Islamophobic Britain: Where Muslim women are spat on, punched and covered in faeces

Hungarian camera woman caught on video kicking and tripping migrants. Booooo!

Tripped Syrian asylum seeker scores football coaching job in Spain. Yay!

Refugee kicked by Hungarian camerawoman was member of terror group, Kurdish party claims. OK, ook dít is toe nou nie so eenvoudig nie. Nie dat die kameravrou se optrede geregverdig kan word nie. Of dat die man noodwendig ‘n terroris is nie.

Bob Geldof offers to take four refugee families into his home ‘immediately’ as he condemns humanitarian crisis as a ‘f**king disgrace’. Ek weet omstandighede is anders, tog herinner dit my aan diegene wat tydens die Tweede Wêreldoorlog bereid was om skuiling in hul huise aan Joodse vlugtelinge te bied.

The nations that sent the most arms to Syria have accepted the fewest refugees. Ironies.

Trying to follow what is going on in Syria and why? This comic will get you there in 5 minutes. OK, hierdie een het duidelik ‘n global warming-agenda. Tog is die benadering vanuit ‘n klimaatsveranderingshoek vir my interessant, veral na aanleiding van die Britse dokumentêre reeks “Man on Earth”. Dit gaan oor die effek van klimaatsveranderinge oor 200 000 jaar op die mens se geskiedenis en ek kan nie help om te wonder wat mense oor duisende jare (indien ons spesie nog so lank sal voortbestaan) se bevindinge oor die huidige tydperk sal wees nie.

Op ligter noot: Reporter gets angry and tells us the REAL news. Satire en parodie sal áltyd met ons wees.

Russia constructs first foreign camp in Syria for internal refugees – nogal slim om op die manier hulp te verleen sonder om hulself bloot te stel aan die toestroming van Midde-Oosterse vlugtelinge. Hulle sit immers reeds met ‘n swetterjoel vlugtelinge uit Ukraïne.

This great map lets you explore the history of migration for every country in the world.

Laastens: Record numbers of desperate child refugees (boys) are escaping to Europe alone. En dit bring my by my vraag: Where have all the young girls gone?

 

5 thoughts on “Where have all the young girls gone?

Los ’n antwoord.

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.