Daai dag in die tempel … illustrasies uit die kinderbybel

November 29, 2012 in Uncategorized

My ma sê mos Jesus het ge-overreact die dag toe hy daar in die tempel kom en sien hoe die mense handel dryf.

“Dobbel,” sê my Rintas

“Ha?”

“Hulle het gedobbel. Dit is hoekom dobbel ‘n sonde is.”

Ek is bietjie verward. Ek het geleer dat daar die dag handel gedryf is in die tempel. Toe kom Jesus daar in en is baie ongelukkig en jy sien net tafels waai en munte spat en duiwe en kwartels skarrel. Of so het my kinderbybelprentjies gewys. Daar keer die liewe Jesus die tafel om. Sy gesig steeds so vol deernis soos toe hy die kindertjies geroep het.

Nee, meen Rintas, dit was beslis dobbel. Haar kinderbybelprentjie het gewys hoe hy die poker-tafel omgooi en dis net kaarte en poker chips waar jy kyk. Daar is nog een man wat skelm ‘n sak munte onder sy mantel wegsteek.

Dit is stil in die kar. Ons het pas uit die kerk gekom en het net begin gesels oor hoe verskillende dominees verskillende boodskappe uit dieselfde teksvers sou kry. Die onthulling in bybelse wysheid het ons al baie keer alternatiewe bronne laat nadersleep om te kyk, wat meen watter navorser eintlik gesê was.

Soms gaan lees ek ‘n vers in question in my Duitse Lutherse bybel. Dalk is Duits ‘n nader vertaling aan wat die Hebreeuse geskrifte was.

Ek onthou iewers in die 80’s, toe daar ‘n nuwe vertaling uitkom, het ‘n klomp stoere bybellesers geglo die vertaling dra nie die boodskap reg nie. Veral nie die deel oor die kruisiging nie.

“Man, for all I care kan die bybel maar sê Jesus is met ‘n machine gun geskiet. Ek glo wat ek glo,” het my ma nog gesê

 “Hoe lyk sy gesig? Jesus s’n in jou tempelverhaal,” vra ek in die hoop om iets ooreenstemmend met my kinderbybel te vind.

“Nee ek weet nie. Ek het net gewonder hoekom gaan dobbel die mense nie by die hotel waar my pa gaan dobbel het nie.”

My ma, ‘n kannie dood onderwyseres in rekeningkunde (oftewel ekonomiese bestuurswetenskappe) meen daai dag in die tempel was soos enige ander dag in ‘n gewone bank of mark. Mense moes hul lewende hawe of vars produkte daar kom verkwansel om geld te kry om huisgoed – soos linne en olie en die goed wat hulle nie self kon maak nie – te koop. Baie gesonde ekonomie reeds lank voor geld die wêreld oorgeneem het.

 “Nou wat is die les in daai weergawe? Jy mag nie handel dryf nie…” daag Rintas my weer uit.

“My weergawe se les is darem jy mag nie dobbel nie.”

Ek antwoord nie…

2 antwoorde op Daai dag in die tempel … illustrasies uit die kinderbybel

  1. tina10 het gesê op November 29, 2012

    interessante hoek

  2. Ek en Manlief het ons nou amper slap gelag vir die dobbelprentjie in die Kinderbybel. Soos jy sê, dis interessant hoe mense dieselfde teks op verskillende maniere kan interpreteer

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.