Delicia

Oktober 29, 2010 in Sonder kategorie

“Haar naam was Delicia, en die hemel weet sy was” vertel hy my. Eintlik wil hy my vertel van sy onlangse operasie, daarom moet hy eers by Delicia begin.

 

Ons het saam diensplig gedoen, uitgeklaar en kontak verloor. Net geweet hy het iewers in die Laeveld gaan skoolgee om sy beurs terug te werk. Mekaar by die vakansie-oord se snoepie raakgeloop waar hy vir ‘n string kindertjies kom draairoomysse koop het. Sit ons langs die swembad en gesels terwyl hy dophou dat sy spannetjie mekaar nie versuip nie.

 

Hy vertel sy storie, maar dit is half of hy met homself praat, nie heeltemal bewus dat ek daar is nie. Vars uit die weermag, eerste jaar wat hy skoolgee was Delicia in sy registerklas, maar soos die duiwel dit wou hê ook ekonomie en rekeningkunde by hom gekry. So hulle het mekaar baie gesien, elke dag.

 

Altyd gewonder wie in hulle right mind noem hulle dogter Delicia? Het hulle na haar gekyk toe dit by naamgee kom en gesien sy het daai x-faktor wat mans eendag gaan mal maak? Of het hulle ‘n breinfloute gehad, haar die naam gegee en sy het besluit om die naam haar missie in die lewe te maak? Wie weet? Feit is, haar naam het gepas.

 

Sy was net effens rebels. Soms in die moeilikheid omdat sy teen die skoolreëls in haar hare los dra of haar rok se soom hoër is as voorgeskryf. Vroeg geweet van haar sensualiteit en geweet hoe om dit te gebruik. Daar was nie ‘n persoon van die manlike geslag op daai skoolterrein wat nie van haar bewus was nie. Van die standers sessie wat nog besluit oor sy seksuele voorkeure tot by Ou Bokkem die skoolhoof. Almal om haar pinkie gedraai. Nie haar tyd gemors met skoolseuns nie, nee sy het met jongmans buite die skool uitgegaan. Dis nou tot sy daai eerste dag in sy klas ingestap het en besluit het hy is die een. Openlik by hom aangelê en geflankeer, haar bes probeer. Dit was ‘n bitter lang jaar, maar hy is trots om te kan sê hy het nie eenkeer ingegee nie. Moet hy egter bieg, baie onbehoorlike drome oor haar gehad.

 

Einde van die jaar is hy vort na ‘n skool in die stad sodat hy verder kon studeer, sy het haar grootmens lewe gaan begin. Haar laaste briefie – hoe lief sy hom het, wat kon gewees het, hoe stukkend haar hart is – onder sy motor se ruitveër gekry. Mekaar nooit weer gesien nie. Dis nou tot sy operasie.

 

Na hulle jongste onbeplande telg besluit hy en sy vrou dit is nou klaar, hy moet maar liewerste vir die knip-knip operasie gaan. Lê hy in daai belaglike operasiejurk wat jou agterkant so ontbloot laat toe Suster Delicia instap met sy lêer onder haar arm. Na die aanvanklike ongemak gesels hulle gemaklik en vertel wat in hul onderskeie lewens aangaan. Moet hy weereens bieg, dit het steeds ge-bzzz van die elektrisiteit tussen hulle. Indien moontlik, lyk sy nog meer njammies in haar sustersuniform as in haar skooljurk.

 

Later die dag daag sy en ‘n skare giggelende leerlingverpleegster by hom op en maak die gordyne rondom sy bed toe. Lig sy hom met ‘n skalkse glimlag in sy is besig met opleiding en sy gaan nou aan die studente demonstreer hoe pasiënte geskeer moet word, daar, daar waar hy geopereer gaan word. Wat kon hy doen, maar sy oë toegemaak en met sy voorarm oor sy gesig terug gelê en dit soos ‘n man gevat. Gelukkig het hy die susmiddel wat die narkotiseer gebring het reeds gedrink so hy het darem nie gewys wat hy dink nie.

 

Maar sy was nog nie klaar met hom nie. In die teater lig die dokter hom in dat hulle vandag nie baroque gaan luister soos gewoonlik nie want Suster Delicia het gevra dat ‘n spesiale versoek vir hom gespeel word. Terwyl hy veg teen die narkose wat begin werk speel Rod Steward se The first cut is the deepest.

 

 

 

 

2 antwoorde op Delicia

  1. jannel1 het gesê op November 1, 2010

    “You’ve lost that loving feeling” sou my meer bekommerd gehad het!

  2. Ou-Top het gesê op November 1, 2010

    Nou lekker gelag, sommer kliphard vir my vrou ook gelees. Dis nou n onnie met integriteit.

    Jan Twak, Nou verlang ek sommer na The Righteous Brothers. Baie mooi song.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.