Ons vra u aandag vir ‘n kort onderbreking ……

Januarie 12, 2012 in Sonder kategorie

 

Ek is nog lank nie klaar met my Gourits stories nie. Maar ek het nou hierdie juweeltjie gehoor wat ek meen ‘n onderbreking regverdig. Dalk is die lesers in elk geval nou al keelvol vir Gouritsmond.

 

Kom ons noem haar Liesbet.

 

Liesbet kom van ‘n Swartlandse dorpie af. Een van daai plekke waar mense net uit noodweer uit Engels praat, en dan moet dit wraggies seriously moeilikheid wees. Nee, dis nie Piketberg nie, maar dis close.

 

Nou het Liesbet ‘n Engelse vriend opgedoen. Ek meen nou Engels soos in Brits, verstaan. Nee, die die dorp Brits nie, daai eilandjie met die baie mense op anderkant Nederland mos nou.

 

Liesbet en vriend verhuis na Langebaan toe. Langebaan is self nou nie onnodig Engels mos nie. Só moet die vriend (ter wille van die goeie orde sal ek hom John noem) nou begin om inkope en die gewone doen en late in Afrikaans te vermag. Darem nou met die entoesiastiese ondersteuning van Liesbet.

 

Posbusse blyk ‘n probleem te wees op Langebaan. Langebaan is ook mos een van daai plekke waarheen jy altyd gegaan het om weg te kom van die mense af. As jy nou daar kom is almal die mense klaar daar. So daar is ‘n onderaanbod van posbusse. Of miskien net ‘n ooraanbod van mense.  Dalk moet hulle die ouens daar aan rekenaars en internet en al daai voorstel om die druk te verlig.

 

Nou ja, ‘n plaaslike sakeman het blykbaar die geleentheid gesien om munt te slaan hieruit en het posbusse by sy winkel opgesit vir verhuring. Só word John gestuur om te gaan reël vir ‘n posbus.  Mens weet nooit wanneer die lotto vir jou ‘n briefie skryf om te sê jy moet die tjekkie kom haal nie.

 

John kies koers winkel toe.

 

“Kan ek help?” verneem die dame agter die toonbank.

 

“Ja, asseblief.” Swaar Engelse aksent. “Ek wil graag ‘n posdoos hê.”

 

 

 

Liesbet sal nou self volgende week weer gaan probeer aansoek doen vir ‘n posbus..

2 antwoorde op Ons vra u aandag vir ‘n kort onderbreking ……

  1. TS het gesê op Januarie 12, 2012

    hierdie leser is nog glad nie keelvol vir jou stories nie.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.