Vrouens se manier van kuier

September 14, 2011 in Sonder kategorie

Ek was vandag weer by my maandelikse leeskring. Ons is vyf vriendinne, wat ons lekkerste boeke saambring en dan onder mekaar uitruil. Daar word nie een spesifieke boek gelees en bestudeer nie. Ons boeke wissel van hygromans, outobiografieë, die nuutste boeke in Afrikaans en Engels, tot by geskiedenisboeke oor die Anglo-Boereoorlog…voorwaar ‘n wye veld.

Elkeen kry ‘n beurt om die boeke wat hy laas geleen het, vinnig te bespreek en aan te beveel of af te keur. Dan lewer jy kommentaar oor nuwe boeke wat jy in die poel insit. Dis georganiseerde chaos en ‘n buitestaander sal dink dis ‘n malhuis! Terwyl een praat oor sy boek, vertel ‘n ander een gou-gou ietsie waaraan die boek hom herinner. Kort voor lank is die hele storie op ‘n syspoor gerangeer.

Tussendeur hardloop iemand kombuis toe om tee en koek aan te dra. Deur alles heen word lief en leed en die nuutste skinderstories ook sommer in een asem afgehandel tussen die volgende ou se boekbehandelings deur. ‘n Mens moet kophou soos ‘n dronk weeluis om te weet waar ons nou trek. Een beleef ‘n blonde oomblik en dan help almal dink wat die vergete woord is..dis ongelooflik hoe almal net inval, gelyk praat, luister, eet, drink en nog steeds weet wat aangaan!

Ek dink dis net vrouens wat so kan kuier! 

1 antwoord op Vrouens se manier van kuier

  1. Lekker lees sussie.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.