Profile photo of PATTY

by

En SO begin dit

July 27, 2016 in Uncategorized

Ek het LANK voor die kas gestaan.

Ja want ek was bang vir die laaie.  Ek was bang vir myself in die foto.  Ek is bang vir frieken alles.  Maar – my Kwaad verdryf tog toe die Bang

Die kersrook is weer lewendig.  Krul om die handvatsel van een van die laaie.  Kan mens nie maar net bo begin en afwerk nie.?  Moes geweet het dit gaan ook weer deurmekaar-onderstebo besigheid wees.

Diep asem.  Sjit.  Ek kort een van die Bondel se cigarettes.

Asem uit.  Hand uit.  Klem om handvatsel.

Dit voel of die wêreld skielik duisel toe ek die laai ooptrek .

Die slag wat volg word opgevolg met ‘n helse bliksemstraal.  –  Eks okay!  besef ek.  Eks net nie meer voor die laai nie.

Inteendeel,  Eks in ‘n kerk.  Met my flippen trourok aan.  Droom ek?  Sjit, my ma het altyd gesê as jy droom van ‘n bruid gaan iemand dood.  Sê nou dis ek.  Dis hoekom ek droom van myself in ‘n trourok.  Die orrel ruk my terug – kliphard in my ore speel die troumars.  My pa is langs my.  Ek loop soos skaap saam met hom af in die paadjie. Dis ver.  Ek wil vinniger loop maar my pa hou my terug.  “Stadig” se hy rustig.  Watse gerustig is dit?  Flippit ek wil daar voor kom – by HOM uitkom.  DIs al wat ek sien.  Eindelik is ons daar.  HY gryo my by my pa.  Alles is so anders as wat mens gewoonlik sou doen.  Pa het nie eens tyd om my behoorlik af te gee nie. Dis nie heeltemal volgens die boek nie maar dis orraait.  Eks langs HOM en hy gryp my hand besitlik en trek dit deur sy arm.

Praat vinniger!! Dis wat ek vir die dominee wil skreeu.  Ek hoor NIKS wat hy se nie.  Ek weet net van HOM hier langs my.   Ons arms inmekaar en hy klem my hand styf vas.  Dit voel of hy ‘n reus is wat die hele plek vol staan.  Dis NET hy daar en hy is langs MY.  Twee stukke klei wat smag om een stuk te word.

Is dit liefde?  WAS dit liefde?  Op hierdie stadium voel ek “was” beskryf dit beter.  Maar hier is ek tog.  Ingesuig in hierdie helse borrel waar dit net ons twee is, – binnekort EEN..  Dis al waaraan ek kan dink.  Vir altyd saam met Hom in hierdie borrel.  Salig.  Tevrede.

Die dominee se stem kom van ver af aan “….. wat is jou antwoord? ”    “JA ek sal”   skree ek amper. So hard dit eggo terug

“Ek sal .. ek sal .. ek sal  ….. ”

Die eggo rol terug en slaan in flitse teen my vas.  Nog flitse volg.  Een op die ander.  DIt gaan vining – ek sien ‘n piepklein woonstel, ‘n baba, ons in die woonstel met die baba – dis alles mooi prente.

Dan staan ek skielik weer in die kerk se deur in my trourok.  Alleen.  En iemand is dood.

Dis my ma.

En in my groei ‘n nuwe lewetjie.

Maar ek is terselfdertyd verpletter.

Ek wil nie meer sien nie.  Ek soek na die laai om hom toe te klap.

Skreeu.  Want ek kry hom nie.

En dan staan sy voor my.  Bondel-Ek.

Sy blaas ‘n rookbol na my.

“Nou is jy in MY wêreld engel.  Ek het BAIE om jou te wys”

 

 

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *