Profile photo of PATTY

by

Misleidende Vrede?

July 18, 2016 in Uncategorized

Ek besef skielik sy antwoord nie

Kyk af, sien water.  Nee.  Dit LYK soos water.  – ‘n Spieël?

Sy is nie daar nie.  Flippen hel.

Ek dink weer aan my oorweging. – Sjit.  Het sy gaan voorberei op ons hereniging?

Onder lyk alles stil.  Geen rimpel op die water-spieël nie.

Dan, ‘n Bevlieging – ek kan af.- kan gaan kyk waarmee sy haar besig hou.

Versigtig, gefokus waaksaam.  Af, af en nog af.  Ek raak die water.  Dis hard en solied-koud, – moet ‘n spieël wees.  Maar ek sien nie myself daarin nie. Van bo af het dit donker gelyk – tog is dit nie.  Daar is wel lig – dynserige lig.  Aanloklike lig?  Dis mooi.  Hier moet IETS wees – waarmee sou sy haar besig hou? – Behalwe vir die ewige sigarette.

My oë raak gewoond aan die dynserige lig.  Een voet voor die ander.  Doodstil.  So anders as daar bo.  Fassinerend anders.  Een voet voor die ander, my geskreefde oë trek nog nouer – ek sien iets.  – Meskien moet ek eerder terug?  Nee sjit.  Ek is nou hier.  En ek wil sien.

‘n Kas?  – Nee, dis ‘n laaikas. En dis beeldskoon!  Effens antiek?  Ek weet nie of dit moontlik is nie maar daar is honderde goed bo-op.  Kerse.  Tussen die flikkering daarvan maak ek fotos uit.  Net soos die kerse meen ek dis hopeloos te veel vir die spasie waarop dit uitgestal is.  Flippit, sy IS anders as ek met die wanordelikheid.  Tog, vreemd maak dit ‘n mooi prentjie.

Elke laai het sy eie unieke handvatsel.  Een mooier as die ander.  Ook antiek.

Die fotos lyk lewendig tussen die flikkerende kerslig.  Kinders, diere, plekke.

Ek grawe een tussen die lot uit.  Dis Ek.  Pragtig in swart.  Groot silwer oorbelle en my mondhoek trek effens op met herkenning aan die bekende silwerketting om my nek.

Dan ruk paniek aan my keel.  Ek in die foto kyk na stip na my.  Ek laat val die foto klaterend op die “spieël” maar niks breek nie.

Alles is nog heel.

Maar ek sukkel om my staan te hou.

Want die Foto-EK het vir My gesê:   “Dis tyd”

“Dis tyd om die laaie te begin oopmaak”

 

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *