by

My Vuurtjie Brand…

April 8, 2017 in Uncategorized

 

Mens is nooit te oud om te leer nie…

My Vuurtjie Brand…

Ek glo dat ‘n mens ‘n kersie moet doodblaas op jou verjaarsdag…Maak nie saak of dit nou op ‘n duur Mugg & Bean Swartwoudkoek…’n home made kaaskoek…’n droee ou cup cake…of selfs ‘n modder koekie is nie….Plant ‘n kersie daarop…steek dit aan….and make a wish

Want: “Jy is jou eie beste maatjie my skat…” het my ma my van kleintyd af herinner as ek dalk jammer wou voel vir myself as ‘n maatjie nie met my wou speel nie….

Ek was in die bevoorregte posisie om in ‘n klein dorpie gebore te word op dieselfde dag as Melanie Alston…die dokter van ons dorp se enigste dogter.  Soos ek…het sy ook 3 boeties gehad…en het ons saam tande gekry en leer loop…maar dis waar ons paadjies geskei het…(want ek onthou baie goed)… Met elke verjaarsdagpartytjie op die 22ste Januarie…het al die kinders van ons dorp eerder in Melanie se helderblou Hth-swembad gaan swem…op haar mak perde se rue geklim…. van haar groen Soda Stream gaskoeldrank gedrink en aan haar skelpienk Barbie koek gaan peusel…Op ons laaste verjaarsdag saam (voor ma en ek die dorp verlaat het) is ek na haar partytjie genooi in st. 2…en kon ek die kersies op haar koek help doodblaas…siestog…Die foto van daardie geskiedkundige dag in 1985 pryk nounog in my foto album…Daar staan ons… soos FW en Madiba…wat saam die Nobel Prys vir Vrede ontvang het….ons smile vir al ons fans…maar ons oe lag nie saam nie…

Sussie is deesdae obsessed met verjaarsdae…Seker omdat daar elke week ‘n maatjie by die Kleuterskool verjaar….  Sy’s mal oor die ritueel van “Veels geluk liewe maatjie….” En van icing van klein taai vingertjies aflek….en ek dank die Vader dat sy haar verjaarsdag nie hoef te deel met enige celebrity child van die dorp nie….Besef sy hoe gelukkig sy werklik is?  Net dit alleen maak van haar geboortedag en datum…’n ware geskenk van Bo…

Ons was laasmaand by ons eerste formele (by invitation only) verjaarsdag partytjie…met gestreepte springkasteel en opgeblaasde swembad….Teen die tyd wat ons opgedaag het…was daar ‘n groot gat in die springkasteel…en was al die maatjies high en op ‘n sugar rush…die een helfte in trane…en die res skoorsoekerig….Verveelde ma’s het in ‘n boomlose tuin gesit en wens dat die tyd kon om vlieg….en ek het myself belowe om dit nooitooit aan myself of my mede ma’s te doen nie….Spur enigiemand?

Op kleinsus se eerste (en laaste) verjaarsdagpartytjie saam met pappa in ons eie huis…het ek hom gevra of hy besef wat ‘n mission dit gaan wees…..2 keer ‘n jaar…. vir die volgende 20 jaar?  Hy het (waar hy bo-op ‘n tafel gestaan het…besig om balonne en streamers vas te maak) afgelag na my en my verseker dis vir hom geen moeite nie….(I’ve got this my skat….)

Volgens hom het hulle swaar gehad kleintyd met ‘n pa wat siek geword het…en was daar nie veel tyd vir balonne en streamers in sy jeug nie….Daarom was dit vir hom baie belangrik dat die kleintjies nie moes weet van swaarkry nie…en het ek hom belowe dat ek ‘n punt daarvan sal maak dat kersies doodgeblaas sal word…elke jaar….

Soos vandag….

Want vandag is pappa se eerste verjaarsdag in die Hemel…en al kan die Here hom nie nog baie jare seen nie….kan ek soos baie jare gelede iemand anders se kersies op hul koek help doodblaas….en hoop dat waar hy ookal is…hy weer sal afsmile na my toe….want….

I’ve got this…my skat….

 

1 response to My Vuurtjie Brand…

 1. In vroegdag klam
  wil ek my verlang
  teen sy slaaplyf fluister
  hou my hou my seblief tog vas
  ek is b a n g …
  xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *