Stouterige grappie

September 9, 2010 in Sonder kategorie

Eintlik moet ek werk. Nou het ek natuurlik drie triljoen goed wat ek eerder wil doen. Soos blog, of op die blokkiesboek rondblaai en inloer in mense se privaatlewens.

Anyhoe, gister staan ek op met die moeder van alle migraines. Maar ‘n vryskut kry net geld as sy werk, en ek het dus nie ‘n keuse nie. Drink die pil vir die kop, en tref die spitsverkeer Pretoria toe. Raak halfpad so vaak dat ek moet sing om myself wakker te hou. (My motor se radio het ‘n los draad wat die &^%$#@! mekanieks nie met die laaste diens kon/wou raaksien nie.) So arriveer ek sing-sing by die funksie waar ‘n vrou o.a. BAIE lelik sing. Maar laat ek daaroor nie te veel se nie… Die mense het glads vir haar hande geklap. Ouch! My kop pyn so dat my tande pyn met die eerste hap van my vrugteslaai.

Drie ure later, kop effe beter maar voel steeds soos iets in ‘n baie styfgedraaide vice grip, doen ek ‘n onderhoud met (namedrop, namedrop) Moeletsi Mbeki. Einste die vorige president-in-exile se broer. Wat ‘n fassinerende man! Maar nie eers sy vriendelike vrolikheid en ongelooflike IK kan my smart verlig nie. Ry huis toe, word gelawe met rate deur my kinders en vriendin Jackie, wat intussen die twee fillistyne by die skool gaan haal het.

Sleep my deur die res van my dag soos die spreekwoordelike sprinkaan, of waarvan ookal Spreuke skryf.

Dreig die kinders met nare goed – onterwing werk nie, ek het niks – dat ek 9 uur in die bed MOET wees. Al is ek al weer so ver agter met Rooi Rose se artikels dat dit amper voel of ek vir volgende jaar se uitgawes skryf.

Slaat klokslag om 9 in my bed neer. Kloppende hoofpyn het darem afgeneem. Soos ‘n 5.1 aardbewing effens ligter is as ‘n 5.2 ene…

Toe tref vriendin Sophia Kapp (skrywer, aarts-sinikus en akademikus) se SMS my foon, en ek lag dat die beklemming om my kop summier breek. Dalk ken julle hom, dalk nie. Maar dit was ekstra snaaks omdat dit van Sophia af gekom het:

“Die polisie het my gebel. Se my hond het ‘n swarte op ‘n fiets gejaag. Ek se: kak man, my hond het nie eers ‘n fiets nie!”

Ekstra snaaks omdat ek ses honde het, en hulle net kan picture op ‘n fiets.

As jy nou ‘n snorklag gehoor het, dit was (weer) ek…

2 antwoorde op Stouterige grappie

  1. zephur het gesê op September 10, 2010

    LOL

    Maar jy is besig so in ‘n dag…besig vir 4 mense saam

  2. Iemand moet die werk doen! Kan netsowel ek wees! 🙂

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.