NUUS VAN DIE DAG

Maart 17, 2016 in Uncategorized

2-IMG_3604

1-IMG_3605

3-IMG_3606

Die drukkersink bruis sommer weer vandag in my are. Die politieke lug is vol elektristeit. Almal praat en wonder: Kan Zuma oorleef? Vir koerante is sulke nuusmomente die geleentheid om, soos ons dit in my dae gestel, "skouers oop te maak.

So lyk die voorblaaie van Beeld, Volksblad en Die Burger vanoggend. Laasgenoemde lyk maar vir hierdie leser ietwat doodgewoon en alledaags. Die keuse van die fietsryers as hooffoto is buitengewoon oninsperend, die krieketstorie het bra min om die lyf, en die moleste in 'n Kimberleyse hof was gister al vroeg-vroeg op die internet.

Beeld (waarvan Volksblad vandag 'n blote bloudruk is) het heerlwat meer skop. Net een kyk is nodig om jou te laat besef: Hier is 'n ding! Die oorheersende nuus van die dag oorheers ook in die koerant. Krieket, fietsryers, hofmoleste en sulke klas dingetjies kry nie plek op die voorblad nie.

Dit is hoe dit moet wees as 'n koerant sy lesers se aandag wil trek.

Of die drie koerante se hoofopskrifte die regte keuse was, is oop vir debat. Vir groter trefkrag sou ek gekies het: " Dis nag vir Zuma" of "Gaan Zuma val?", wat Die Burger se plakkaat is.

Dit vat die storie boonop verder as wat reeds gisteraand op die TV-nuus volledig weergegee is. Vir koerante moet varsheid n hul nuushantering altyd ‘n vername oorweging wees, sou ek reken.

Naskrif: As ek en andere te gou opgewonde raak en die politiek maar op die huidige trant van skandaal tot skandaal gaan voortploeter, sal Die Burger se hantering die regte een wees. ‘n Profetiese daad as’t ware. Dan sal hierdie waarnemer moet terugkrabbel vir ‘n vale!)

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.