Reënroeper

Het jy gehoor?

Die Piet-my-vrou  soek  soek …

Altyd  angstig, die roep weerklank deur Dennebome en Seder.

Jy volg sy roep …die kom … die gaan.

Piet-my-vrou  piet my vrou  piet my vrou  piet my vrou

piet my vrou..en die koggelaar na-aap sy roep

 

 

17 thoughts on “Reënroeper

    • Een tanniekie op Vredefort geken met die naam Piet le Roux(oorl), vermoedelik na string dogters wou die Pa vernoem word. Nie dat ek die pad moes loop..moet dalk begin vra alle Dirkies wat vroulik is moet my hul stories vertel…@kaspaas

  1. My pa het altyd gesê die reënroeper is ‘n tipe van insek (amper soos ‘n koringkriek) maar hy fluit net soos ‘n voëljie. Het nou net met een van my kollegas gepraat en hy beaam dit. As iemand dalk iets weet oor die “werklike” reënroepertjie, sal ek baie bly wees. Ek wil ook weet hoe hy lyk. My pa het gesê hul is baie skugter en jy sal hulle nie sommer sien nie.
    Ek hoor elke nag hier net na 02h00 so ‘n fluitgeluid (net soos ‘n voëljie, maar ‘n langer uitgerekte fluit – omtrent elke 10 sekondes en dit hou aan – het nog nie lank genoeg wakker gebly om presies te hoor hoe laat hy (dit) ophou fluit nie.
    As enige wetenskaplike dalk hier lees of selfs ‘n kenner van die spesie, laat my tog weet asseblief.
    Die Piet-my-vrou het ‘n ander kenmerkende fluit en is nie regtig die reënroepertjie nie (nie volgens my beskeie mening nie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.