Profile photo of Vloei

by

Twee Outa’s in die Langpad

Augustus 26, 2009 in Sonder kategorie

Ons goeters agter in die kar en ‘n laaste vinnige loer of al die luike toe is en mooring lines vas is ingeval die suidwester deurkom terwyl ons nie daar is nie. Noordwes is die rigting, Pretoria die bestemming met ‘n oorslaapstop op die reservaat waar 15 jaar se sweet en spore van my lê.

“Wanneer kom jy terug, Sanbonani?”Ou Frans vra dit al ken hy die antwoord en gee ‘n wrang laggie as ek vra hoe loop die dinge nog en hy antwoord dit gaan ma’ aan. Hy’t oud geword (ek ook!). Ons braai daardie aand op die rivieroewer, drink te veel en lê soos ons lag oor storietjies wat vertel word ten koste van onsself. Ons is in ons eie wêreld…..’n oud-natuurbewaarder, ‘n oud-poliesman en ‘n seevaarder (sailor klink beter!).

Snaaks hoe ‘n mens jou eie identiteit beskryf as oud-watookal. Die gevasklou aan die verlede terwyl jy probeer om ‘n nuwe een te bou in ‘n wêreld wat elke dag verander.

Ek laai Japie by sy familie af in Silwerton en ry dan deur na ‘n Golf Estate in die ooste van Pta om ‘n konferensie oor waterbesoedeling by te woon . Netwerk is belangrik as jy werk soek. Een van die sprekers beduie aan ‘n mede-kongresganger hoedat hy nou geld maak vandat hy weg is by die staat en ek wonder…. Sonder uitsondering ry al díe fokkers Merc’s, BMW’s of blink 4×4’s!

Oppad terug kus toe gooi ek petrol in by die garage naby die reservaat. “Jy maak nou mooi geld, Sanbonani!” sê Maurene terwyl sy my geld vat en na my 2008 model karretjie kyk. Hoe kan ek nou vir haar verduidelik dat dit omtrent al is wat ek na die egskeiding gekry het en swaar afskeid geneem het van my opgebruikte bakkie. Japie sit hier langs my en grinnik. Sy oordeel my sowaar net op grond van wat ek ry!

“Twee Outa’s in die Langpad” merk Japie op toe ons weer padvat terug Noordkus-toe. Ek sit en dink oor die ironie van sy opmerking.

Terug van die langpad en die wind is besig om suidwes te draai. Die palmbome ruk rond tewyl ons uitlaai en kyk hoe die bote beur teen die ankertoue en die wind se krag. Hulle dryf darem nog! 

Vrede……

4 antwoorde op Twee Outa’s in die Langpad

  1. goed geskets! Welkom hier!

  2. aa3cher het gesê op Augustus 26, 2009

    Dankie

  3. aa3cher het gesê op Augustus 26, 2009

    Dit is, ja. Maar lyk my dis amper ingebore!

  4. baie welkom …. lekker geskryf….

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.