Profile photo of Vloei

by

Ekstase

Augustus 17, 2009 in Sonder kategorie

As jy jou oe toemaak en hard genoeg konsentreer, begin jy dit voel. Jy verloor gevoel in jou bene en dis ‘n sensasie wat stadig oor jou hele lyf versprei. Dan, as jy hard genoeg fokus, breek jy los van daardie kettings wat jou vasbind aan moeder aarde en jy begin gewigloos sweef. Partykeer kan jy hoog op gaan dat alles onder jou verklein en ander kere skeur jy rakelings oor boomtoppe, bergspitse of huisdakke. En dan verloor jy konsentrasie en jy sak af todat jy weer in die kloue van gravitasie is.

 Hierdie is ‘n droom wat ek gereeld gedroom het toe ek nog klein was en later minder, maar ek het nog altyd met ‘n gevoel van ekstase wakker geword wat my hunkerend laat opkyk het na die blou lug bokant my. Iewers in die laat 70’s was daar ‘n Blue Stratos advertensie op tv waar ‘n ou met ‘n “hangglider” van ‘n berg af gespring het en begin sweef het soos ek in my drome. Dit het my verbeelding so aangegryp dat ek jare later ook my vlerke gaan sprei het.

Om die gevoel te beskryf van ‘n “10 up thermal” gaan my nog lang ure se taaloefening op hierdie blog kos! Maar daar is suiwer ekstase wanneer daardie groot hand jou gryp en jou vlerk spring rond hierbo jou kop en as jy hom reggehaak het, alles te sien verklein soos in my droom! Dis dan moeilik om nie die werlikheid vir ‘n droom aan te sien nie……..

Ek wonder dikwels oor drome se betekenis in die werkliheid en andersom? Vrede.

1 antwoord op Ekstase

  1. ek droom nog gereeld oor my vry-vlug….

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.